به گزارش صدای بورس، نگاهی به شرایط شاخص های بورس ها در آمریکا و اروپا رشد آنها را نشان می دهد.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخصها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۳۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۴۹۴.۲۰ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۱ درصد صعود تا سطح ۳۴۸۳.۴۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳۶ درصد ریزش در سطح ۱۱ هزار و ۷۱۳.۸۷ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۴۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۱۹.۵۸ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با رشد ۱.۶۹ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۰۸.۹۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۲.۰۴ درصدی در سطح ۴۹۳۵.۸۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۸ درصد بالا رفت و به ۶۸۴۹.۷۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۴۱ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۴۱۰.۶۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۹۴ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۸۶.۷۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۰.۱۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۹۱.۶۸ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۵۴ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۱۷۶.۷۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.
کرونا هنوز در تقابل با اقتصاد جهان
وضعیت کرونا به ویژه در ایالت های اوهایو، میشیگان و ایلینوی وخیم بوده است و فعالان نگران اند با ادامه روند فعلی شیوع کرونا، شرایط در ایالت های بیشتری رو به وخامت رود. انتظار می رود متوسط نرخ بیکاری امسال در آمریکا به ۸.۹ درصد و در چین به ۳.۸ درصد برسد هر چند که شمار بالایی از شاغلان احتمالا با کاهش دستمزد و مزایا مواجه خواهند شد.
ریچارد کلاریدا- قائم مقام رییس بانک مرکزی آمریکا - با اشاره به پیامدهای وسیع ویروس کرونا بر روی اقتصاد این کشور گفته است: بیرون آمدن از این چاله طول خواهد کشید، شاید یک سال زمان لازم باشد تا سطح تولیدات ناخالص داخلی مان به قبل از آغاز بحران برگردد. وی مسیر احیای اقتصاد را طولانی و دشوار دانست و افزود: برای بازار کار شاید حتی زمان بیشتری لازم باشد تا همه چیز به حالت قبل برگردد.
رشد اقتصادی کشورها منفی است
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصاد جهانی با اشاره به شیوع گسترده کرونا و پیامدهای آن روی کسب و کارها و تجارت اعلام کرد انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی ۱۸۹ کشورهای جهان امسال به منفی ۴.۴ درصد برسد که اگر چه ۰.۸ درصد بیشتر از برآورد قبلی است اما در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی بزرگ دهه ۱۹۳۰ تاکنون خواهد بود.
وال استریت و افزایش امیدواری
در خبری امیدوارکننده برای وال استریت، شاخص خوش بینی اقتصادی آمریکا در ماه اکتبر به ۵۵.۲ واحد رسیده که این رقم ۷.۲ واحد بیشتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. همچنین شاخص سیاست گذاری فدرال نیز بالاترین جهش ماهانه خود طی ۱۳ ماه اخیر را تجربه کرده است و این مساله می تواند به نوعی بیانگر خوش بینی فعالان اقتصادی به افزایش شتاب رشد اقتصادی آمریکا در ماه های پایانی سال باشد هر چند که ثبت رشد منفی برای مجموع سال ۲۰۲۰ در این کشور تقریبا اجتناب ناپذیر خواهد بود.
کشمکش بر سر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید در برابر کرونا در آمریکا هنوز ادامه دارد و روند معاملات را تحت تاثیر قرار داده است. نانسی پلوسی- رییس کنگره از ترامپ خواسته است تا در خواسته های خود تجدید نظر کند. با این حال کارشناسان معتقدند بعید است دموکرات ها اجازه اجرایی شدن این بسته را در استانه انتخابات بدهند. از سوی دیگر در مجلس سنا، میچ مک کانل- رییس این مجلس از ارایه بسته پیشنهادی جمهوری خواهان تا هفته آینده خبر داده اند.
روند احیای اقتصادی ادامه دارد
لورتا مستر- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در کلیولند گفت: حتی بدون بسته های حمایتی بیشتر نیز روند احیای اقتصادی ادامه می یابد اما از سرعت آن به شدت کاسته خواهد شد. خیلی ناامیدکننده است که هنوز نتوانسته ایم بر سر اجرایی شدن یک بسته جدید به توافق برسیم. با این حال بانک مرکزی کارهای زیادی انجام داده است و نرخ بهره بسیار پایین یک فرصت طلایی را برای تامین نقدینگی مورد نیاز کسب و کارها فراهم کرده است.
آیا اقتصاد آمریکا راه افتاده است؟
میزان رشد بخش خرده فروشی آمریکا که بار اصلی رشد اقتصادی این کشور را به دوش می کشد در ماه سپتامبر به بالاترین سطح سه ماه اخیر خود رسیده است و این مساله می تواند بیانگر به حرکت درآمدن موتور رشد اقتصادی این کشور باشد. در عین حال هنوز سرمایه گذاری ها به ویژه در بخش های تولیدی با سطوح قبل از بحران کرونا فاصله زیادی دارد و این نشان می دهد که از نظر بسیاری از فعالان اقتصادی، فاصله زیادی تا سطح ایده آل باقی مانده است.
همین کاهش سرمایه گذاری ها خود را به شکل رشد منفی غیرمنتظره بخش تولید در ماه قبل نشان داده بود. بانک جی پی مورگان- بزرگ ترین بانک آمریکایی نسبت به تداوم روند افزایشی بخش خرده فروشی در ماه های پایانی سال ابراز امیدواری کرده است.
بیکاری در آمریکا هنوز بحرانیست
براساس گزارش بلومبرگ، با این حال وضعیت بازار کار در آمریکا هنوز نتوانسته است به شرایط قبل از بحران بازگردد و داده های منتشرشده نیز نشان می دهند که درخواست برای دریافت مزایای بیکاری در این کشور بر خلاف انتظارات به بالاترین سطح خود از ماه آگوست رسیده است. این مساله نشان می دهد که احیای اقتصادی مجددا آهسته شده و بازگشت به شرایط قبل طول خواهد کشید.
منبع: اقتصاد نیوز
نظر شما